23 maart 2015

Gesignaleerd 397 (nieuws, 2015)

vers van het mes!

SIR ARTHUR CONAN DOYLE - DE AVONTUREN VAN SHERLOCK HOLMES


Bij uitgeverij Boekerij verschijnt een nieuwe vertaling van 'De avonturen van Sherlock Holmes' van Sir Arthur Conan Doyle.

De BBC-serie 'Sherlock' geeft een hedendaagse kijk op de wereldberoemde speurder. Deze editie bevat een voorwoord van acteur en medebedenker Mark Gatiss.

'De avonturen van Sherlock Holmes' is de bekendste Holmes-bundel. Deze twaalf klassieke verhalen vormden de inspiratiebron voor diverse afleveringen van Sherlock. Zoals 'De bond van roodharigen', waarin de vreemde laatste woorden van een vrouw en een nachtelijk onverklaarbaar fluitje de enige aanwijzingen zijn voor Sherlock Holmes om een moord te voorkomen. Dan is er ook nog 'De vijf sinaasappelpitten', waarin een sterfgeval en de ontdekking van een brief leiden tot de ontrafeling van een trans-Atlantische samenzwering.

Sir Arthur Conan Doyle werd in 1859 in Edinburgh geboren. Tijdens zijn studie Geneeskunde was hij getuige van diagnosemethoden die de basis vormden voor Holmes' deducties. Zijn verhalen waren zo populair dat het de auteur benauwde. In 1893 probeerde hij met 'The Final Problem' van Holmes af te komen, maar na duizenden klachten kwam hij tot inkeer.

Sir Arthur Conan Doyle - De avonturen van Sherlock Holmes. Vertaling: Gert van Santen en Fanneke Cnossen. Uitgeverij Boekerij, 351 pag., € 17,50. ISBN 978 90 225 7232 0.

Geen opmerkingen: