08 maart 2015

Ingrijpende wijzigingen (nieuws, 2015)

MIST ROND DIAMANTEN KOGEL BLIJFT HANGEN

De organisatie van De Diamanten Kogel heeft deze week eindelijk iets van zich laten horen. Maar ze brengt geen duidelijkheid over de uitreiking van de thrillerprijs.

''De jury van De Diamanten Kogel heeft haar taak volbracht'', staat fier op de Facebookaccount van de Vlaamse Thrillerprijs. Maar wie verwacht dat er eindelijk klare wijn wordt geschonken over de uitreiking van De Diamanten Kogel 2014, komt bedrogen uit.

''In de structuur en de samenstelling van de vzw De Diamanten Kogel worden ingrijpende wijzigingen overwogen'', schrijft voorzitter Henri-Floris Jespers die ook namens de rest van de jury zegt te spreken. Wat die ingrijpende wijzigingen zijn, maakt hij echter niet duidelijk. Maar het is volgens hem 'helaas' nog niet mogelijk de datum van de uitreiking van DDK 2014 vast te leggen.

Jespers: ''De jury betreurt het ten zeerste uw geduld op de proef te stellen. We maken er echt geen thriller van, maar niemand is gediend met voorbarige en dus noodgedwongen onvolledige informatie.''

De namen van de vijf genomineerden op de prijs, een zilveren boksbeugel belegd met diamanten, werden al in november 2014 bekendgemaakt. 'Ergens tussen 15 januari en 15 februari' zou de uitreiking plaatsvinden, beloofde men.

De genomineerden zijn de drie Vlamingen Toni Coppers ('Dood water'), Wim Menheer ('In het oog van de lens') en Jonathan Sonnst ('Heden rood, morgen dood') en hun twee Nederlandse collega's Roel Janssen ('Fout goud') en Jacob Vis ('De zwarte duivel'). ''Ik tast in het duister'', zei een van de kanshebbers eerder. ''De povere communicatie is erg amateuristisch.''

(Bron: Hebban|Crimezone)

1 opmerking:

Marco zei

Er was een jury, de jury nam de beslissing, er is een prijswinnaar. Het enige wat in het rijtje nog ontbreekt, is de prijs. Zou iemand van het bestuur ermee vandoor zijn? Met de boksbeugel naar Syriƫ om zich aan te sluiten bij IS? ;)