08 maart 2015

Gesignaleerd 395 (nieuws, 2015)

vers van het mes!


ANDY MCNAB - DE HOOGSTE PRIJS


Bij uitgeverij  A.W. Bruna verschijnt 'De hoogste prijs', een nieuwe actiethriller van Andy McNab.

Een jonge soldaat word door het hoofd geschoten in het beruchte Killing House van het Regiment. Nick Stone is de aangewezen persoon om in deze zaak te duiken: door zijn inzicht in de gang van zaken bij de Special Forces kan Stone in het geheim voor hen opereren.

Maar nog geen achtenveertig uur later brengt een tweede dode hem recht in de vuurlinie - én in het vizier van een onbekende huurmoordenaar, die ten koste van alles zijn geheim wil bewaren. Een geheim dat een wig zal drijven in het hart van de organisatie waarvoor de eigenzinnige Stone het grootste deel van zijn leven heeft gevochten.

Terwijl de tijd begint te dringen, reist hij dwars door Europa in een poging de waarheid te ontdekken. En die lijkt zijn oorsprong te hebben in Afghanistan, waar een jonge soldaat nog elke dag wordt achtervolgd door de kreten van zijn maat die levend door de taliban is gevild...

Andy McNab is het pseudoniem van een voormalig Britse Special Air Service-soldaat. Hij wordt nog steeds gezocht door terroristische organisaties en het is daarom verboden om afbeeldingen van zijn gezicht, of zijn huidige locatie, te openbaren. Vanwege het gevoelige karakter van zijn verleden moet McNab zijn werk, voorafgaand aan publicatie, ter goedkeuring voorleggen aan het Britse ministerie van Defensie.

Andy McNab - De hoogste prijs. Vertaling: Jolande te Lindert. Uitgeverij A.W. Bruna, 336 pag., € 19,95. ISBN: 978 94 005 0551 3.

Geen opmerkingen: