06 maart 2015

Intrigerende rol (nieuws, 2015)

MR. BEAN WORDT PIJPROKER MAIGRET

Rowan Atkinson, bekend als de brekebeen Mr. Bean en de even stuntelige geheim agent Johnny English, treedt in de voetsporen van Jules Maigret. Voor ITV speelt hij in twee films de door Georges Simenon bedachte wereldberoemde pijprokende speurder.

Vorig jaar gingen al geruchten dat Rowan Atkinson als Maigret zou terugkeren naar het kleine scherm. De speurder werd overigens in de vroege jaren negentig al vertolkt door Michael Gambon.

De afgelopen decennia concentreerde Atkinson zich vooral op het maken van films, zoals de reeks rond Mr. Bean en Johnny English. De laatste keren dat hij op tv te zien was, was medio jaren negentig in de politiecomedy The Thin Blue Line.

Atkinson is al jaren een fan van Georges Simenons creatie Maigret. ''Ik heb vroeger de detectives van Simenon verslonden. Ik verheug me enorm om zo'n intrigerende rol te spelen.''

De films, Maigret sets a trap en Maigret's Dead Man, spelen zich af in het Parijs van de jaren vijftig van de vorige eeuw. De eerste van de twee uur durende films gaat komende september in productie. Van de boeken van de Waalse schrijver Simenon zijn wereldwijd zo'n 800 miljoen exemplaren verkocht.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: