24 maart 2015

Chique hotel (nieuws, 2015)


THRILLER VAN LE CARRÉ WORDT MINISERIE

De BBC gaat het boek 'De ideale vijand' (1993) van John le Carré bewerken tot een miniserie. Het is de eerste verfilming voor tv van een boek van Le Carré in meer dan twintig jaar.

De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Tom Hiddleston ('The Avengers') en Hugh Laurie ('House'). Ook voor de andere rollen heeft de BBC bekende acteurs weten te strikken. Afgelopen weekend werd bekend dat ook Olivia Colman ('Broadchurch') en Tom Hollander ('Pirates Of The Caribbean') aan de cast zijn toegevoegd.

'De ideale vijand' ('The Night Manager') gaat over Jonathan Pine (gespeeld door Hiddleston), een voormalige soldaat, die nachtmanager van een chique hotel is. Hij wil niets liever dan de dood van zijn vriendin wreken. Hij laat zich rekruteren door Burr (Colman), die werkzaam is voor de Britse inlichtingendienst. Zijn opdracht: undercover gaan en het netwerk van dodelijke wapenhandelaar Richard Onslow Roper (Laurie) infiltreren. De opnames beginnen dit voorjaar. De serie is in 2016 op de Amerikaanse en Britse tv te zien.

John le Carré is geboren in 1931 en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Tijdens de Koude Oorlog werkte hij enige tijd bij de Britse Inlichtingendienst. Le Carré werd wereldberoemd met zijn spionagethriller 'Spion aan de muur' (1963). Dat succes bevestigde hij met onder meer 'De lokvogel', 'De kleermaker van Panama', 'De toegewijde tuinier', 'Absolute vrienden' en 'Ons soort verrader'. 'A Most Wanted Man' ('Aangeschoten wild') werd in 2013 verfilmd door Anton Corbijn met wijlen Philip Seymour Hoffman in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: