18 maart 2015

Gesignaleerd 396 (nieuws, 2015)

vers van het mes!

GILLY MACMILLAN - LAAT ME NIET ALLEEN


Bij uitgeverij Ambo|Anthos verschijnt 'Laat me niet alleen' van de Britse auteur Gilly Macmillan.

Op de dag dat Ben, de achtjarige zoon van Rachel Jenner, vermist raakt, stort haar wereld in. Ze is in paniek over de verdwijning van haar zoon en compleet onvoorbereid op de felheid waarmee ze wordt aangevallen door de media. Van de krant tot blogs: iedereen heeft een mening over haar. Ze liet Ben eventjes alleen en nu is hij verdwenen - het hele land vindt dat zij schuld heeft aan zijn verdwijning.

Maar wat heeft er die middag werkelijk plaatsgevonden? Radeloos gaat ze naar hem op zoek. Gevangen tussen angst over het lot van Ben, de druk van het politieonderzoek en van de publieke opinie moet Rachel de afschuwelijke waarheid onder ogen zien: er is niemand, zelfs niet in haar familie, die ze kan vertrouwen.
Gilly Macmillan groeide op in het Engelse Wiltshire, maar verhuisde in haar tienerjaren met haar ouders naar Californië. Terug in het Verenigd Koninkrijk studeerde ze kunstgeschiedenis aan de universiteit van Bristol. Ze was werkzaam voor het kunsttijdschrift The Burlington Magazine en Hayward Gallery. Ze gaf ook fotografie-onderwijs op een school in Swindon. Ze woont met haar man Julian en drie kinderen in Bristol.

Gilly Macmillan - Laat me niet alleen. Vertaling: Iris Bol en Marcel Rouwé. Uitgeverij Ambo|Anthos, 492 pag., € 19,99. ISBN 978 90 263 2946 3.

Geen opmerkingen: