26 november 2007

Wordt verwacht 20 (nieuws, 2007)

LINGERIEONTWERPSTER IN DE KNEL

De uitgeverij noemt het een roman, maar afgaande op de summiere aanbiedingstekst in de folder zal het in 'Atoomgeheimen' van Marja Pruis niet aan spanning ontbreken.

'Atoomgeheimen' vertelt het verhaal van succesvol lingerieontwerpster Carice van Luijn (gemodelleerd naar Marlies Dekkers?). Carice' leven komt tijdens de vakantie met haar gezin in de Cariben onder grote druk te staan. Wanneer ze in een paaldanseres haar vroegere vriendin Josje herkent, wordt ze geconfronteerd met haar activistische verleden begin jaren tachtig.

Zou Josje iets te maken hebben met de gevaarlijke gek die het zonovergoten eiland al een tijdje terroriseert? Om man en kinderen te beschermen en zich eens en voor al te bevrijden van haar zonden, neemt Carice een ingrijpend besluit. En daarmee ze dat wat haar het meest dierbaar is op het spel.

Marja Pruis (1959) publiceerde eerder de romans 'Bloem' en 'De vertrouweling'. Pruis is redacteur en literatuurcriticus van De Groene Amsterdammer en schrijft ook voor Linda. over boeken. 'Atoomgeheimen' verschijnt in april 2008 bij uitgeverij Van Nijgh & Ditmar.

Geen opmerkingen: