18 november 2007

Wordt verwacht 18 (nieuws, 2007)

ONGENADE, BLAUW WATER EN ZWARTE NAZOMER

'Ongenade' heet ditmaal de thriller waarin het duo Escober (Esther en Berry Verhoef), na 'Onrust' en 'Onder druk', de lotgevallen van antiheld Sil Maier beschrijven. De nieuwe titel verschijnt in april 2008 bij uitgeverij Anthos. Deze zal ook de respectievelijk in 2003 en 2004 door Karakter uitgegeven 'Onrust' en 'Onder druk', voorzien van een nieuwe omslag ontworpen door Roald Triebels, tegen de volle prijs van € 19,95 aanbieden. Van Escober verscheen in 2006 bij uitgeverij Rotschild & Bach de actiethriller 'Chaos'.

'Ongenade’ wordt aangekondigd als het laatste deel van de Sil Maier-trilogie. De antiheld, die gebroken heeft met zijn vriendin Susan Staal, keert hierin terug naar zijn geboortestad München. Hij hoopt er een verklaring te vinden voor zijn destructieve gedrag. Bij aankomst in de Beierse stad die hij sinds zijn jeugd als de pest heeft gemeden, blijkt het verleden nog springlevend. Maier beseft dat dit nog maar het begin is van een nieuwe worsteling.

Voor wie het 'gewone' boek beu is: de drie Maier-thrillers zullen in april ook als ‘e-book’ verschijnen.

TBS'ER

Wat doe je als er een ontsnapte tbs’er ineens voor je neus staat? Met die vraag in het achterhoofd schreef Simone van der Vlugt de nieuwe thriller (voor volwassenen) ‘Blauw water’, die vanaf februari 2008 met onder andere een abricampagne en lezersacties wordt gepresenteerd.

Dat de was ophangen in je achtertuin niet zonder enig gevaar is, ondervindt Lisa wanneer er ineens een tbs'er, die zich zonder toestemming aan het toezicht van zijn begeleiders heeft onttrokken, de knijpers gaat staan aangeven. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochtertje niet in gevaar wil brengen. Er volgt een zenuwslopende week waarin moeder en dochter worden gegijzeld in hun eigen huis.

Jeugdboekenschrijfster Van der Vlugt brak in 2004 door met haar thrillerdebuut 'De reünie'. Daarna verschenen 'Schaduwzuster' en 'Het laatste offer'. Volgens Anthos heeft ze in totaal ruim een half miljoen exemplaren van haar thrillers verkocht.

ANTIDEPRESSIVA

,,Een overdonderend literair debuut, geschreven in hoog tempo en vol vlijmscherpe dialogen.'' Zo prijst Anthos 'Zwarte nazomer' aan, de eerste thriller van de Deense Inger Wolf (1971). Zeven jaar geleden debuteerde ze al met een roman, getiteld ‘Sidespring’. Wolf werkt ook nog als vertaalster en woont met haar dochter, vriend en drie katten in Arhus.

In die Deense provinciestad speelt zich ook haar thriller af. Op een septemberochtend wordt in een park het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Haar keel is doorgesneden, op haar borst ligt een boeket gedroogde bloemen. De vrouw heet Anna Kiehl en bij leven en welzijn studeerde ze antropologie. Rechercheur Daniel Trokic, een introverte vrijgezel met Kroatische wortels, en zijn partner, computerexpert Lisa Kornelius, worden belast met het onderzoek naar de moord. Anna’s dood blijkt in verband te staan met de verdwijning van Christoffer Holm, een vooraanstaand onderzoeker die op het spoor is gekomen van antidepressiva zonder bijwerkingen. Ook Holm blijkt te zijn vermoord en de druk op Trokic en Kornelius om de dader te vinden neemt toe.
'Zwarte nazomer' ligt in maart 2008 in de winkel.

STALIN

Als je eerste thriller wordt verfilmd door niet de eerste de beste regisseur – Ridley Scott ('American Gangster', 'Gladiator', 'Hannibal', 'Thelma & Louise') – dan heb je alle reden om in je handjes te knijpen. Tom Rob Smith (1980) is de auteur op wiens debuut 'Kind 44' Scott zich zal storten. Smith is de zoon van een Zweedse moeder en een Engelse vader. Hij woont en werkt in Londen. In 2001 voltooide hij zijn studie Engelse letterkunde aan de Universiteit van Cambridge. Daarna schreef hij scripts voor film en televisie.

'Kind 44' is een historische thriller die zich afspeelt in de tijd dat dictator Jozef Stalin de Sovjet-Unie nog immer in een ijzeren greep houdt. Het is 1953. Er is een kindermoordenaar actief. Het ene lichaam na het andere wordt gevonden. Maar in Stalins arbeidersparadijs bestaan kindermoorden niet.

Leo Demidov is een jonge en toegewijde officier van de geheime dienst. Als de stoffelijke resten van de kleine Arkadi Andrejev worden aangetroffen, moet hij de ouders vertellen dat de dood van hun zoontje een ongeluk is. Maar zij zijn ervan overtuigd dat Arkadi is vermoord. Demidov twijfelt. Zijn vijanden binnen de geheime dienst chanteren hem. Hij wordt gedegradeerd en met zijn vrouw overgeplaatst naar een stadje diep in de Oeral. Intussen gaan de kindermoorden door.

'Kind 44' dat in april 2008 verschijnt, werd in korte tijd verkocht aan meer dan twintig internationale uitgevers, laat Anthos weten.

Andere nieuwe titels:
Matt Beynon Rees - 'Het verraad van Bethlehem' (mei 2008)
Denise Mina - 'De kwetsbare getuige' (maart 2008)
Janette Turner Hospital - 'De stad van Orpheus' (april 2008)
Piero Degli Antoni - 'De nacht van de waarheid' (maart 2008)

Geen opmerkingen: