14 november 2007

Ken Follet (nieuws, 2007)

OPRAH KIEST FOLLETT

De verkoop van 'The Pillars of the Earth', een historische thriller uit 1989 van de Britse schrijver Ken Follett, zal zo goed als zeker een enorme impuls krijgen, nu de Book Club van Oprah Winfrey het 973 pagina's tellende werk heeft uitgekozen als boek van de maand. De Book Club van de Amerikaanse talkshowpresentatrice is de grootste boekenclub ter wereld met ruim één miljoen online-leden. 'The Pillars of the Earth' verscheen in 1990 in Nederlandse vertaling onder de titel 'De kathedraal'.

De 58-jarige schrijver uit Cardiff (Wales) heeft al een respectabel aantal bestsellers op zijn naam staan, waaronder 'Eye of the Needle', 'The Man from St. Petersburg' en 'Lie down with Lions'. Inmiddels is ook 'World without End' ('Brug naar de Hemel'), het langverwachte vervolg op 'The Pillars...' verschenen.

'The Pillars...', een middeleeuws epos dat zich afspeelt in het Engeland van de twaalfde eeuw, is Folletts favoriete roman. Volgens zijn website verkoopt hij van dit boek alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks nog steeds honderdduizend exemplaren. ,,Mijn uitgevers waren wat sceptisch over dit project, maar paradoxaal genoeg is dit mijn meest populaire boek'', aldus Follett. ,,Het is ook het boek waar ik het meest trots op ben. Het brengt de dagelijkse beslommeringen van het dorp en de mensen die daar wonen tot leven. Je hebt het gevoel dat je er zelf woont omdat je de plaats en de bewoners zo goed leert kennen.''

Een jaar nadat 'The Pillars...' was verschenen, tekende Follett met de Dell Publishing Company een contract ter waarde van ruim elf miljoen euro om er een tweeluik van te maken. Onlangs sloot hij een overeenkomst met de Penguin Group voor 'The Century Trilogy', drie historische romans over verschillende generaties van families, vanaf het begin van de twintigste eeuw tot en met de Koude Oorlog. Het eerste deel zal in 2010 verschijnen.

Geen opmerkingen: