30 november 2007

Wordt verwacht 24 (nieuws, 2007)

VREEMDE NEEF IN DOETINCHEM

De afgelopen zomer stond de 'literaire whodunit' in verkorte vorm als feuilleton in de Wegener-dagbladen. Pas vanaf mei 2008 ligt 'De apotheker' in zijn geheel in de boekhandel. Het betreft hier de derde misdaadroman van vader Jan Terlouw (natuurkundige en oud-politicus) en zijn dochter, neerlandica Sanne Terlouw na 'De charmeur' en 'Venijn'. Volgens uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn er van die twee boeken rond het speurdersduo Reders & Reders in totaal al 40.000 exemplaren verkocht.

Ook in de jongste thriller van de Terlouwtjes is er werk aan de winkel voor Leonie en haar vader Job Reders. Het begint met Antoinette, eigenares van een apotheek en moeder van twee kinderen, die dood wordt aangetroffen in de Kager Plassen. De politie staat voor een raadsel.

Zoon Olivier is ervan overtuigd dat zijn moeder is vermoord. Als hij en zijn zusje vervolgens worden bedreigd, vraagt hij hulp aan studiegenoot Leonie en haar vader. Wie heeft het gedaan? Heeft Oliviers vader contacten in de onderwereld? Of is zijn vader zelf de dader? En welke rol speelt die vreemde neef in Doetinchem? Reders & Reders zijn soms ten einde raad, maar weten uiteindelijk de zaak te ontrafelen, verklapt de uitgever.

Geen opmerkingen: