25 november 2007

Stille lancering (nieuws, 2007)

REDACTEUR IN SPANNENDE ZAKEN

Publiceerde Saskia Noort eerder dit jaar een spannende novelle over een schrijfster in doodsangst, heeft Martine Kamphuis een thriller beloofd waarin een misdaadauteur centraal staat en moeten we nog een klein half jaar wachten op het qua hoofdpersoon vergelijkbare 'De misdaadschrijver' van haar Amerikaanse collega-auteur Gregg Hurwitz, nu blijkt dat ook redacteuren van uitgeverijen een gevaarlijk beroep hebben.

Rond 10 december verschijnt 'Dubbel gepakt', een nieuwe psychologische thriller van John Brosens. Het verhaal gaat over ene Tamar. In haar laatste maanden als senior redacteur bij uitgeverij De Nieuwe Wereld te Amsterdam werkt ze ontspannen naar haar vrijheid toe: binnenkort wordt ze vijftig. Dan vertrekt ze voorgoed naar haar huis in Pietraporzio, Piemonte, Italiƫ. Daar gaat ze tuinieren, aquarelleren, veel wandelen en misschien eindelijk zelf schrijven.

Maar dan komt er een kink in de kabel. Tamar koestert sinds haar twintigste een goedbewaard geheim. In de weken voor haar afscheid zijn er aanwijzingen dat iemand daarvan op de hoogte is. Tamars zorgvuldig opgebouwde burcht vertoont ineens bressen en barsten. En plots is er net als vroeger elke nacht dezelfde beangstigende droom. Ze krijgt met een volhardende stalker te maken die Tamar en haar collega's meesleurt in een draaikolk van gewelddadigheden.

'Dubbel gepakt' is na 'Jacht op de jager', 'Duijkers dossiers' en 'Zwart fortuin' Brosens' vierde thriller die verschijnt bij uitgeverij Ellesy Crime. De auteur heeft afgezien van een officiƫle presentatie van het boek. ,,In december blijkt dat voor boekwinkels of bibliotheken ondoenlijk'', laat hij weten.

Geen opmerkingen: