21 juni 2023

Gesignaleerd 595 (nieuws, 2023)

Eva Björg Aegisdóttir - Schaduw in de nacht



Bij uitgeverij De Fontein is deze week de thriller Schaduw in de nacht van Eva Björg Aegisdóttir verschenen. Dit is het derde deel in de IJslandse moorden-serie. Onlangs werd het tweede deel in de serie, IJskoude leugens, door de VN Detevtive & Thrillergids bekroond met 5 sterren. 

Een jonge Nederlandse vrouw gaat op IJsland aan de slag als au pair, in de hoop daarmee haar leven een zinvolle invulling te geven na de dood van haar vader. De ogenschijnlijk perfecte familie waar ze terechtkomt blijkt echter vele geheimen te hebben en al snel ontdekt ze dat er maar weinig mensen zijn die ze in vertrouwen kan nemen.

Ondertussen doet rechercheur Elma onderzoek naar een brand in Akranes waarbij een man om het leven kwam. De zaak levert steeds meer verdachten op en brengt Elma uiteindelijk zelfs in levensgevaar…

Eva Björg Aegisdóttir groeide op in Akranes, het decor van haar thrillers, maar woont en werkt inmiddels in Reykjavík. Voor haar debuut Vanuit het duister ontving zij de Blackbird Award, de prijs voor het beste IJslandse thrillerdebuut van het jaar.

Klik hier voor een leesfragment.

Geen opmerkingen: