23 juni 2023

Gesignaleerd 596 (nieuws, 2023)

Kees Postema -  Het Oerolmysterie



Terschelling is weer rustig, het Oerolfestival is voorbij, de tienduizenden bezoekers zijn weer overgestoken naar het vasteland. Voor wie zich toch nog wil onderdompelen in de sfeer van dit culturele festival, is het boek Het Oerolmysterie van Kees Postema, eerder verschenen bij uitgeverij Gopher.

Journalist Bram Vermeer zit rustig in zijn huis in Haarlem als hij wordt opgeschrikt door sirenes in zijn straat. Onder het viaduct vlakbij is een vermoorde, naakte man gevonden. Een man die hij kent.

Het is het startsein voor een bijzondere zoektocht naar de dader. Bram reist naar Friesland om daar op Terschelling naar antwoorden te zoeken. Al snel blijkt dat de moord in Haarlem slechts het begin was van een reeks fatale gebeurtenissen.

Tijdens het grootste culturele festival van Nederland, Oerol, bereikt de jacht op de moordenaar haar hoogtepunt.

Kees Postema (1963) stond de afgelopen jaren voor de klas in het mbo en begeleidde leerlingen naar een volgende stap in hun leven. Daarnaast is Kees schrijver en journalist voor o.a. Het Straatjournaal waarvoor hij het feuilleton De man die zijn gezicht verloor schreef.

Verbintenis, gelijkheid, ongrijpbaarheid, humor en het onverklaarbare zijn volgens zijn uitgeverij thema’s die zijn werk kenmerken.

Geen opmerkingen: