23 juni 2023

Overeenkomsten (nieuws, 2023)

Aftellen naar meer slachtoffers



Het aftellen is begonnen, een seriemoordenaar komt je halen. Dat gevoel bekruipt je, zegt de uitgever, al snel bij het lezen van De 20, de nieuwe serial killer-thriller van Sam Holland. Het boek verschijnt 8 augustus bij uitgeverij HarperCollins Holland.

Sam Holland
gooide vorig jaar hoge ogen met haar debuut De Echoman, waarmee ze de MAX Bronzen Vleermuis won voor Beste Debuut.

Holland heeft altijd al een fascinatie gehad voor de kwaadaardige kant van de mens. En die kwaadaardige kant is terug te vinden bij de moordenaar in De 20. Bij ieder slachtoffer is een nummer gevonden: 20, 19, 18... De moordenaar telt af, maar waarom?

In het holst van de nacht arriveert rechercheur Adam Bishop op de plek waar een flink toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom?

Adam heeft geen idee wat het motief is, totdat dr. Romilly Cole bij hem aanklopt en hem erop wijst dat de zaak overeenkomsten vertoont met een reeks moorden die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond. Het is een zaak uit Romilly's verleden die haar blijft achtervolgen. Nu maakt de moordenaar het echter persoonlijk. 4, 3, 2…

De uitgeverij bestempelt De 20 als een 'onvervalste serial killer-thriller voor fans van Karin Slaughter, Harlan Coben en Thomas Harris'.

Sam Holland heeft altijd al een fascinatie voor de kwaadaardige kant van de mens gehad. Ze studeerde psychologie op de universiteit en noemt zichzelf een onvervalste serial killer-nerd. Haar fascinatie voor moordenaars en misdadigers resulteerde in haar debuutthriller De echoman. Met De 20 verdiept ze zich opnieuw in deze duistere wereld.

Geen opmerkingen: