11 juni 2023

Wordt verwacht 554 (nieuws, 2023)

Een dodelijke lijstSchrijfster Marelle Boersma heeft al een ruim oeuvre van zeker vijftien thrillers op haar naam staan. Bij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt op 26 september weer een nieuw boek van haar hand: De lijst. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, zegt de uitgever

In De lijst staan drie personen centraal. Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. Ze vindt niets fijner dan aan de hand van oude botten de geschiedenis te laten herleven. Het leven lijkt haar toe te lachen, helemaal nu ze zich net verloofd heeft.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten zijn haar passie en ze heeft het ambacht van banketbakker zo onder de knie dat ze mag meedoen aan de belangrijkste wedstrijd op haar vakgebied: Meilleur Ouvrier de France.

Max tekent de mooiste jurk uit zijn werkend leven als mode-ontwerper. Geïnspireerd door El Duomo uit Milaan hoopt hij dat deze jurk het slotstuk zal zijn bij de presentatie van de nieuwe collectie die bijna gaat plaatsvinden.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die deze drie mensen ongewild dichter bijelkaar zal brengen en waarvan de gevolgen dodelijk zullen zijn...

Marelle Boersma baseerde deze thriller op waargebeurde gebeurtenissen die het daglicht niet kunnen verdragen, stelt De Crime Compagnie. Wat die gebeurtenissen zijn blijft vooralsnog in het ongewisse, maar de afgrijselijke details werden in 1995 onthuld en tot op de dag vandaag wordt er nog onderzoek gedaan naar de precieze toedracht.

Geen opmerkingen: