20 juni 2023

Setbezoek (nieuws, 2023)

Een nieuw leven in Californië



De Amerikaanse schrijver Don Winslow gooide vorig jaar hoge ogen met een nieuwe trilogie over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren 80 en 90. Het eerste deel, Stad in brand, stond in de top 10 van beste boeken van 2022 van NRC, de Volkskrant, Amazon, Barnes & Noble en Waterstones. Eind april verscheen City of dreams, het tweede deel in de trilogie over crimineel Danny Ryan Op 19 juli verschijnt de Nederlandse vertaling Stad van dromen bij HarperCollins Holland.

Crimineel Danny Ryan is op de vlucht. De maffia, de politie en de FBI hebben hem allemaal het liefst dood of achter de tralies. Met zijn zoontje, zijn bejaarde vader en de overige leden van zijn criminele bende trekt hij van Providence naar Californië om een nieuw leven te beginnen.

Ondertussen is een filmmaatschappij met een productie bezig over de bloederige bendeoorlog waar Danny en zijn maten in verzeild raakten. Als Danny de set bezoekt, wordt hij verliefd op Diane Carson, een actrice die zo haar eigen geheimen heeft.

Hoewel hij zich bevindt in de stad van dromen, kan hij weinig met zijn gevoelens voor haar, aangezien hij ondertussen moet vechten voor zijn leven…

Don Winslow is auteur van meer dan twintig bekroonde internationale bestsellers. Meerdere van zijn boeken worden inmiddels verfilmd in Hollywoodproducties en series voor streamingplatformen. Hij is voormalig detective, antiterroristentrainer en trial consultant. Hij woont in Californië en Rhode Island.

Geen opmerkingen: