09 juni 2023

Uranium op een vuilnisbelt (nieuws, 2023)

Acteur Michael Caine wordt thrillerauteur



Hij speelde gedurende zeven decennia in meer dan 130 films, zei wie hij was in een hitsingle van Madness en is een negentigplusser. Toch weerhoudt dit alles de Britse acteur Michael Caine er niet van een andere weg in te slaan: hij brengt een thriller op de markt. Zijn boek, Deadly Game geheten, verschijnt in november en gaat over een ex-SAS-agent die neo-nazi's, rijke Russen en Colombiaanse drugskartels op zijn pad vindt.   

Michael Caine (foto: Manfred Werner)
De acteur had al heel lang de wens om een thriller te schrijven. Inspiratie voor zijn debuut vond hij volgens zijn Britse uitgever in een nieuwsbericht. De vondst van uranium op een vuilnisbelt in de wijk East End in Londen, was de basis voor het verhaal. Zijn protagonist is rechercheur Harry Taylor, die het nucleaire goedje moet ophalen. Maar hij komt te laat op de locatie: het spul is gestolen. Terwijl veiligheidsdiensten over de hele wereld in opperste staat van paraatheid zijn, is het kleine team van Taylor en de zijnen verwikkeld in een race tegen de klok om uit te vinden wie het nucleaire materiaal heeft en wat de plannen ermee zijn.

De belangrijkste verdachten in deze zaak zijn de aristocratische Britse kunsthandelaar Julian Smythe en de puissant rijke Rus Vladimir Voldrev. En dan duiken er ook nog Britse neo-nazi's en drugsbazen uit Colombia op.  

Volgens zijn uitgever Hodder is Michael Caine al zijn leven lang verzot op thrillers en daarnaast 'een auteur die volop ideeen heeft voor spannende fictie. Caine besprak al eerder de thriller, die hij schreef tijdens de coronalockdown, in een interview met The Guardian in 2021. De werktitel was toen If you don't want to die. 'Ik lees alleen maar thrillers', zei hij. 'Ik hou van avontuur, ik ben niet zo van de literatuur.'

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: