30 juni 2023

Na de dood van Timmetje (nieuws, 2023)

Ontslagen rechercheur wordt kattenoppas



Schrijfster Jet van Vuuren introduceert in haar thriller Nieuw bloed hoofdpersoon Barbara van Eck, een ontslagen rechercheur. Maar ze kan het speuren niet laten, blijkt uit haar nieuwe boek dat op 10 juli bij uitgeverij Ambo|Anthos verschijnt.

Volgens de uitgeverij combineert Jet van Vuuren 'haar onvervalste stijl met elementen van de klassieke whodunit en dat levert een heerlijk spannende thriller op voor een groot lezerspubliek'.

Het zit Barbara van Eck niet mee. Ze is gescheiden, oneervol ontslagen als rechercheur en dan woont ze ook nog tijdelijk in het tiny house van een vriendin. Tot overmaat van ramp overlijdt Timmetje, haar teckel, plotseling. 

Barbara besluit van de weeromstuit maar kattenoppas te worden. Om te beginnen mag ze uitkijken naar drie weken oppassen in een seniorencomplex.

Aanvankelijk lijken het een paar saaie weken te worden, maar dat verandert als de ene na de andere bewoner overlijdt. De politie gaat in alle gevallen uit van een natuurlijke dood. Intussen slinkt de wachtlijst voor een appartement in het complex en komt er nieuw bloed binnen: jonger, energieker en vermogender. Barbara’s rechercheursbloed kruipt waar het niet gaan kan, ze vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

De presentatie van Nieuw bloed is op zaterdag 8 juli (15.30-17.30 uur) in boekhandel Veenendaal (Langestraat 33, Amersfoort). Jet van Vuuren (1956) debuteerde in 2011 met de thriller Zomerdruk. Jet schrijft volgens haar website 'oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar'.

Lees hier alvast een fragment uit Nieuw bloed.

Geen opmerkingen: