09 juni 2023

Gesignaleerd 591 (nieuws, 2023)

Oud-pastoor schrijft thriller mét een vleugje erotiek



Pol Dehullu, die in 2018 ontslag nam als pastoor van Jabbeke, heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. De priester debuteerde met de thriller Pontifex, die goed werd verkocht in Vlaanderen. Recent verscheen zijn tweede thriller Claustrum bij uitgeverij Manteau. Over erfgoed, klimaatverandering en politiek gekonkel.

Klimaatproblemen en extremisme lijken onbeheersbaar te worden in Oostende. Bedreigt een nieuwe overstromingsramp de stad aan zee? Wordt de burgemeester onttroond door de intriges van een jonge politicus? Wie zijn de belagers van een jonge wetenschapper?

Ondertussen vraagt het stadsbestuur priester Gilles Perrier om de herbestemming van twee kloosters te begeleiden. Dat lijkt aardig te lukken, tot ook daar radicalisering en hysterie de kop opsteken. Voor het onbeschaamde Groeningefront zijn alle middelen geschikt om vernieuwende initiatieven te saboteren en democratische politici te destabiliseren.

En dan is er nog de wereldvreemde collega van Gilles, die een hemelse verschijning zou hebben gehad en vastbesloten is de christelijke beschaving te redden.

Claustrum is volgens de uitgever 'een aanstekelijke thriller geschreven in een vlotte en beeldrijke taal, inclusief subtiele humor'. Bovendien bevat het verhaal een vleugje erotiek.

Pol Dehullu was veertien jaar pastoor toen hij zijn parochie vaarwel zei. Nu begeleidt hij rouwende families en brengt hij veel tijd door aan zijn schrijftafel. Zijn eerste roman Pontifex ging over intriges en machtswellust in de katholieke kerk.

Geen opmerkingen: