14 juni 2023

Gesignaleerd 594 (nieuws, 2023)

Bella Mackie - Hoe vermoord ik mijn familie?



Wie ooms en tantes, broers en zussen, neven en nichten, vaders en moeders niet kan luchten of zien: vrees niet, er is hoop. Want met zo'n titel moet er wel haast iets van een handige gebruiksaanwijzing zitten in de thriller Hoe vermoord ik mijn familie? Schrijfster is de Britse Bella Mackie. Haar debuut verscheen vorige week bij The House of Books.

Wanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.

Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven.

Bella Mackie is oud-receptioniste van een nagelsalon en werkt tegenwoordig als freelance journalist voor o.a. The Guardian, Vice, Vogue en GQ. In het Verenigd Koninkrijk zijn van haar debuut zo'n 200.000 exemplaren verkocht. In januari ging een gisse boekhandelaar in Londen viraal toen hij in de etalage Mackies boek met de titel How to kill your family naast de memoires van prins Harry plaatste. Mackie is getrouwd met Radio 1-deejay Greg James die recentelijk publiekelijk maakte dat hij en zijn vrouw voorlopig geen kinderen willen...


Geen opmerkingen: