30 juni 2023

Gesignaleerd 597 (nieuws, 2023)

Steve Berry - Het web van de keizer



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 4 juli de thriller Het web van de keizer van Steve Berry. Het is het veertiende deel in de Cotton Malone-serie. Centraal staat de volgende vraag: Wat is er echt gebeurd op 30 april 1945? Het antwoord zou kunnen zijn: toen werd prinses Juliana 36 jaar. Maar dat zal Steve Berry vast niet bedoelen. 

Het web van de keizer
van Steve Berry wordt door de uitgever omschreven als 'een historische thriller over onthullingen die een groot mysterie blootleggen met alle gevolgen van dien...' Een Amerikaanse recensent noemde het boek 'een onheilspellend actuele thriller die laat zien hoe extreemrechts nog altijd zeer invloedrijk is'.

Twee kandidaten strijden om kanselier van Duitsland te worden. Ze liggen op ramkoers en alles draait om de gebeurtenissen van één noodlottige dag: 30 april 1945.

Zijn Adolf Hitler en Eva Braun toen inderdaad omgekomen in de Führerbunker? Is Martin Bormann, Hitlers vertrouweling, ontsnapt? Waar zijn de nazirijkdommen naartoe verdwenen in de nadagen van WOII?

De antwoorden zullen niet alleen bepalen wie de strijd wint, maar ook wat het lot van Europa zal zijn. Cotton Malone ontdekt de waarheid over Hitler, Braun en Bormann.…

Maar het blijft fictie, natuurlijk...

Alom worden de boeken van Steve Berry worden alom geprezen vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research. Zijn thrillers verschijnen in veertig talen. Naast de reeks over speurder  Cotton Malone schreef Berry ook de standalone thriller Het geheim van Gent waarin de verdwijning van het beroemde kunstwerk Het Lam Gods centraal staat.

Lees hier een fragment van Het web van de keizer.

Geen opmerkingen: