16 januari 2023

Uit de Italiaanse keuken (nieuws, 2023)

Thriller voor vegetariƫrsAnna Bontekoe is chef-kok. Ze stond onder meer achter de kachel bij restaurant De Groene Stoel in hartje Groningen. Ze ontwikkelt kleurrijke en dynamische vegan recepten voor elke gelegenheid, schrijft ze op haar LinkedIn-account. Nu heeft ze ook een spannend boek ontwikkeld, samen met haar moeder, thrillerauteur Marja West.

Het zal nooit meer kaviaar zijn
, de thriller van Marja West & Anna Bontekoe die in april bij De Crime Compagnie verschijnt, is een spannende roman over een Nederlandse vrouw die in de jaren 70 een grote New Yorkse maffiabaas informatie ontfutselt door heerlijke gerechten voor hem te koken. Het boek combineert heden en verleden, feiten en fictie, maar bevat volgens de uitgeverij ook 'heerlijke vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken. De lezer wordt getrakteerd op een smakelijke leesbelevenis.'

De Nederlandse Sofia werkt bij een bank in New York. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke besluit. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat Sofia als kok bij een grote maffiabaas gaat werken.

Door het bereiden van verrukkelijke maaltijden wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen.

Marja West schreef onder het pseudoniem Anna Thomas een aantal boeken, onder de naam Anna West de psychologische thriller Het spel van leugens en onder haar eigen naam de kerstthriller Onfortuinlijk koekje en het non-fictieboek Verloren in de jungle, over de mysterieuze verdwijning van de meisjes Kris en Lisanne in Panama.

Geen opmerkingen: