14 januari 2023

Wordt verwacht 536 (nieuws, 2023)

Winter voorbij, het moorden niet
Bij uitgeverij De Geus verschijnt op 21 februari een nieuwe thriller van de Zweedse schrijver Arne Dahl. Vriespunt is het vijfde deel in de Berger & Blom-serie.

Na een koude winter in Zweden onthult het voorjaar het ene lijk na het andere. Sam Berger, Molly Blom en Deer – hun contact bij de politie – vermoeden een verband tussen de doden.

En erger nog: de winter mag dan wel voorbij zijn, het moorden is dat waarschijnlijk nog niet. Kunnen Sam, Molly en Deer de moordenaar tegenhouden, of is de waarheid nog gruwelijker dan ze ooit hadden kunnen denken?

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Zweden, 1963),  is een prijswinnende thrillerauteur, verkozen tot de beste van Europa. Na zijn succesvolle reeksen over het A-team en het Opcop-team begon hij met de huidige Berger & Blom-reeks.

Deze serie is een geheel nieuwe stap in de ontwikkeling van Arne Dahl als schrijver, meldt zijn website. 'Het is een innerlijke wending naar een meer psychologische thrillervorm, dichter en adembenemend spannend. Het eerste boek, Utmarker, werd in de pers 'de beste Zweedse misdaadroman ooit' genoemd en bereikte de eerste plaats op de bestsellerlijst van Der Spiegel in Duitsland.

Geen opmerkingen: