15 januari 2023

Wordt verwacht 537 (nieuws, 2023)

Oorlog tussen bendes escaleert
Uitgeverij Volt publiceert op 25 april Cocaïne, de vijfde thriller van de Zweed Pascal Engman. Het is de vierde in de serie rond rechercheur Vanessa Frank.

In  Järva, een buitenwijk van Stockholm, wordt midden op straat iemand doodgeschoten. Het blijkt de zoveelste escalatie in een verhitte oorlog tussen twee rivaliserende bendes, de Wolves en YBT.

De inwoners van de wijk zijn uit angst voor hun leven keer op keer genoodzaakt om een oogje dicht te knijpen voor de gruweldaden en niets tegen de politie te zeggen, maar er is een grens aan hoeveel een persoon kan verdragen.

Rechercheur Vanessa Frank wordt op het moordonderzoek gezet en komt zo in de gewelddadige wereld van bendes en cocaïnehandel terecht. Tegelijkertijd probeert ze te wennen aan haar rol als pleegmoeder van Celine, maar die nieuwe situatie zal uiteindelijk de grootste uitdaging voor haar onderzoek blijken.

Pascal Engman (1986) is journalist en een van de succesvolste Scandinavische thrillerauteurs van zijn generatie. In 2018 verscheen zijn debuut Patriotten, waarvan de televisierechten zijn verkocht aan
een groot productiebedrijf in de VS. Zijn serie rondom Vanessa Frank verschijnt inmiddels in twintig landen.

Geen opmerkingen: