20 januari 2023

Gesignaleerd 571 (nieuws, 2023)

Tina Frennstedt - VagevuurDe Zweedse misdaadjournalist Tina Frennstedt gebruikt haar ervaringen als inspiratiebron om haar thrillerreeks vorm te geven. Haar debuut Verdwenen werd bekroond met de Crimtetime Award voor Beste Debuut, en de filmrechten zijn reeds verkocht. Nu komt Frennstedt met een nieuw deel in de verslavende thrillerreeks: Vagevuur (verschenen bij HarperCollins Holland). Rechercheur Tess Hjallmarson en haar sidekick Marie Erling proberen een cold case op te lossen.

Een pyromaan zaait angst in het zuiden van Zweden. Er zijn al vier doden gevallen en de politie vindt vreemde aanwijzingen bij de afgebrande huizen. Wanneer een van de slachtoffers de brand overleeft, lijkt de kans om de zaak snel op te lossen opeens een stuk groter.

Rechercheur Tess Hjallmarsson start samen met haar collega Marie Erling en profiler Carsten Morris de zoektocht naar de pyromaan, die op wraak belust en niet te stoppen lijkt. Langzaam maar zeker komen ze de dader op het spoor, maar als Tess hem te dicht nadert, staat ze ineens zelf bij hem op de radar. Het wordt een zaak van leven of dood om de achtergelaten boodschappen en de mysterieuze cijfers zo snel mogelijk te ontcijferen...

De Zweedse misdaadjournalist Tina Frennstedt was redacteur bij Svenska Dagbladet, misdaadreporter bij Expressen en werkt nu als omroepmanager voor CrimeCentral. Ze groeide op in het zuiden van Zweden en woont tegenwoordig in Stockholm.

Geen opmerkingen: