24 januari 2023

Eeuwige roem en 500 euro (nieuws, 2023)

Tweede editie Hermes Thriller Award op stapel  Na een geslaagde uitreiking van de Hermes Thriller Award met een onverwachte inval van de politie als bonus (omdat de uitgenodigde BBB-politica Caroline van der Plas haar noodknop had ingedrukt) vindt op 7 oktober de tweede editie van deze thrillerprijs plaats. 

De Hermes Thriller Award is 'de meest spannende prijs van 2023', zegt de organisatie. Op haar website staat de longlist van deelnemende titels. Maar liefst 89 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen gaan de strijd weer aan voor het beste spannende boek in het genre thriller/misdaadroman. In augustus wordt de shortlist vrijgegeven. De eerste Hermes Thriller Award werd gewonnen door journalist Bas Haan

Naast eeuwige roem krijgt de winnaar van de Hermes Thriller Award 2023 een trofee en 500 euro aangeboden. De voorbereidingen voor het Hermes Thriller Event 2023 zijn reeds in volle gang en zal evenals de editie van 2022 met diverse activiteiten worden omringd. Het evenement vindt plaats in Zalencentrum Ermelo, Stationsstraat 137, Ermelo (van 13.30 tot 16.30 uur).

De Hermes Thriller Award is ontstaan na een brainstormsessie met het Hermes Thriller Collectief. Een collectief dat op initiatief van Han Peeters is opgericht. Al snel kregen Han en misdaadauteur Gerard Nanne de handen op elkaar om hun gezamenlijk idee - het spannende boek breder onder de aandacht te brengen - gestalte te geven. Een van de initiatieven die daaruit voortvloeide was het in leven roepen van een nieuwe thrillerprijs, een prijs voor het beste, oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek in het genre thriller/misdaadroman. 

Geen opmerkingen: