17 januari 2023

Wordt verwacht 538 (nieuws, 2023)

Huwelijk vol leugens'Met hoeveel geheimen kun je leven?' Deze vraag prijkt prominent op de cover van Zo veel leugens, de nieuwe thriller van Adele Parks die op 13 april bij uitgeverij Volt verschijnt. Het huwelijk van hoofdpersonen Daisy en Simon is het toonbeeld van geluk. Behalve dat het van leugens aan elkaar hangt.

Daisy en Simon hebben een geweldig leven. Ze zijn al zestien jaar getrouwd en hebben een schattig zesjarig dochtertje, Millie, waar ze zielsveel van houden.

Oké, misschien gaat het nu even iets minder omdat ze Millie wel een broertje of zusje hadden willen geven en dat tot nu toe niet is gelukt, maar dat kan de beste gebeuren.

En goed, misschien drinkt Simon soms iets te veel, maar iedereen blaast op zijn eigen manier stoom af, toch?

En ja, misschien heeft Daisy Simon niet altijd de waarheid verteld, en andersom, maar wie is er nou altijd honderd procent eerlijk?

Er is alleen een klein verschil tussen een leugentje om bestwil en een web van leugens. En het probleem met een web is dat je erin verstrikt kunt raken en er mogelijk nooit meer uit komt. Of in ieder geval niet als de persoon die je ooit was.

De Britse Adele Parks is auteur van twintig internationale bestsellers, waaronder twee Sunday Times-bestsellers. Haar boeken zijn verschenen in ruim dertig talen en gingen alleen al in het Verenigd Koninkrijk meer dan vier miljoen keer over de toonbank. Vorig jaar verscheen haar meest recente thriller, Jullie allebei.

Geen opmerkingen: