24 januari 2023

Gesignaleerd 573 (nieuws, 2023)

Vernietiging schilderij dreigt, terwijl biologische klok tiktBij uitgeverij Marmer verschijnt vandaag Moederweelde, het derde deel in de Kauffmann & Kauffmann-serie. Met de eerste twee delen boekte schrijfster Hetty Kleinoog volgens de uitgever 'groot succes'. Zij won de Thrillzone debuutprijs voor het eerste deel De zusjes en het tweede deel Nachtwerk werd publieksfavoriet van de VN-lezers.

Moederweelde
wordt gepresenteerd als 'een heerlijke whodunnit voor liefhebbers van detectives én van kunst'. 

De nieuwe directeur van het Rijksmuseum, Amanda Nelom, krijgt de schrik van haar leven wanneer ze een dreigbrief ontvangt. Daarin staat dat binnen tien dagen een van de schilderijen uit de collectie vernietigd zal worden.

Lisa en Kat Kauffmann krijgen de zeer vertrouwelijke opdracht om uit te zoeken wie er achter deze misselijke zaak zit, zodat een grote ramp voor het museum voorkomen kan worden.

Tegelijkertijd hebben de zusjes ook zo hun persoonlijke problemen. Kat wil nieuwe vrienden maken en ontdekken wat haar seksuele identiteit is. Lisa voelt haar biologische klok tikken en haar kinderwens groeit, terwijl haar vriend Eric toch duidelijk te kennen heeft gegeven daar niet in mee te willen gaan.

Voor wie de Kauffmann & Kauffmann-serie niet kent, volgt hier een toelichting. De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband de meest ingewikkelde misdrijven op te kunnen lossen.

Hetty Kleinloog is auteur, tekstdichter, scenario- en toneelschrijver. Ze schrijft onder andere voor muziektheatervoorstellingen en televisieseries als ONM, SpangaS, De Spa en De Kameleon. Volle bloei (2018) is haar literaire debuut en het eerste deel van de Volle-trilogie, in 2019 gevolgd door het tweede deel, Volle kracht. In mei 2021 verscheen De zusjes, het eerste deel in de detectiveserie Kauffmann & Kauffmann, gevolgd door Nachtwerk in het najaar. De Kauffmann & Kauffmann-serie speelt, net als haar novelle Een goede kerst, in hartje Amsterdam.

Geen opmerkingen: