10 januari 2023

De pastor is dood (nieuws, 2023)

Vastgebonden lichamen
Uitgeverij HarperCollins Holland kiest De stille kamer van Nadine Matheson als Thriller van de Maand februari. Een serial killer-thriller voor de lezers van Angela Marsons, Daniel Cole en Robert Bryndza, belooft de uitgever.

De thriller is Nadine Mathesons tweede boek in een reeks met inspecteur Anjelica Henley in de hoofdrol, 'maar het is zeer zeker ook als standalone te lezen'. De stille kamer speelt zich af in de volgens de uitgeverij populaire wijken van Londen.

Inspecteur Anjelica Henley onderzoekt samen met haar team de moord op een populaire pastor in zijn kerk. Bij toeval ontdekt ze een tweede slachtoffer, vastgebonden aan een bed in een donkere kamer. Het slachtoffer is nog nauwelijks in leven en zijn lichaam vertoont tekenen van een zware marteling.

Terwijl de media Anjelica vanwege haar reputatie in een eerdere zaak nauwlettend in de gaten houden, moet ze deze ingewikkelde zaak zien op te lossen. Als er weer een vastgebonden lichaam opduikt, is het Anjelica duidelijk dat er een seriemoordenaar actief is.

Wanneer het aantal doden snel oploopt, moeten Anjelica en haar team alles op alles zetten om meer slachtoffers te voorkomen.

Nadine Matheson is geboren en getogen in de Londense wijk Deptford, waar ze nog steeds woont. Ze werkt als strafrechtadvocaat en past haar kennis toe in haar boeken. Matheson debuteerde in 2021 met  De puzzelman.

Geen opmerkingen: