17 januari 2023

Cold case (nieuws, 2023)

De Cock doet een podcastBij uitgeverij De Fontein is vandaag een nieuwe misdaadroman over de wereldberoemde Amsterdamse rechercheur De Cock (cee-ooo-cee-kaa) verschenen. In De Cock en de ongehoorde moord werkt de krasse speurder mee aan een podcast (met cee-aa-es-tee...).

Wanneer rechercheur De Cock wordt gevraagd mee te werken aan een podcast over een cold case, doet hij dat graag. Dat hij er indertijd niet in slaagde de spraakmakende moord op een jonge vrouw op te lossen, is iets dat nog altijd aan hem knaagt.

Het enthousiasme waarmee de bevlogen podcastmaker Sam de Vlieger aan de slag gaat, wordt echter bruut verstoord als hij vermoord wordt aangetroffen op het terrein van de Westergasfabriek.

Kwam hij te dicht in de buurt van de moordenaar?

De Cock raakt ervan overtuigd dat het onderzoek naar de dood van Sam ook naar de oplossing van de moord op de jonge vrouw zal leiden. Hij voert een verbeten strijd met de moordenaar, die hem steeds een stap voor lijkt te zijn…

Appie Baantjer, een van ’s lands meest geliefde schrijvers, heeft De Cock onsterfelijk gemaakt. Auteur en acteur Peter Römer heeft na het overlijden van Baantjer in 2010 de succesvolle ‘De Cock’-reeks voortgezet met nieuwe delen. Zijn ‘De Cockjes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen. Van de ‘De Cock’- reeks zijn alle delen leverbaar als boek en als e-book, en veel ook als luisterboek.

Lees hier een fragment.

Geen opmerkingen: