18 januari 2023

Allesbehalve risicoloos (nieuws, 2023)

Jason Bourne voor de nieuwe generatieJason Bourne, de huurmoordenaar met amnesie, die door wijlen Robert Ludlum tot leven werd gewekt, dateert al weer van de jaren 80 en 90. Het is tijd voor een nieuwe 'perfecte moordenaar', denken ze bij uitgeverij HarperCollins Holland. Een goed moment voor The Gray Man. Het tweede avontuur van deze geheim agent, Doelwit, verschijnt op 15 februari.

Jason Bourne voor de nieuwe generatie, zegt thrillerschrijver James Rollins over The Gray Man, de bijnaam van geheim agent Court Gentry.

Gentry staat bekend de perfecte moordenaar die bij het uitvoeren van missies geen enkel spoor achterlaat. Wanneer hij door zijn collega's bij de CIA wordt verraden, is hij genoodzaakt zich tegen hen te keren om te overleven.

Dan krijgt Court van een doodgewaande oud-collega een verzoek dat allesbehalve risicoloos is en waarvoor hij naar verschillende locaties in Azië en Afrika moet reizen. Zijn opdracht: een doelwit ontvoeren en vervolgens overdragen aan het CIA-team, dat hem inmiddels naar het leven staat…

Mark Greaney is een Amerikaanse bestsellerauteur. Als coauteur schreef hij mee aan zeven boeken van Tom Clancy in de Jack Ryan-reeks.

Voor de research van zijn Gray Man-boeken reisde hij naar vijftien landen en trainde hij mee met militairen en arrestatieteams. The Gray Man: Onder schot is verfilmd voor Netflix met in de hoofdrollen Ryan Gosling en Chris Evans.

Geen opmerkingen: