01 februari 2017

Enthousiast (nieuws, 2017)

HERDRUK THRILLERDEBUUT NOG VOOR VERSCHIJNEN

De Droogte, het thrillerdebuut van de Australische auteur Jane Harper, is nog voor verschijnen aan een herdruk toe, meldt uitgeverij A.W. Bruna. De eerste oplage bedroeg 9.000 exemplaren, daar komt nog eens 3.000 van de herdruk bij.

Het verhaal speelt zich af in en rond het plattelandsstadje Kiewarra dat al twee jaar door droogte wordt geteisterd. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak.

A.W. Bruna kocht de rechten nog voor de Frankfurter Buchmesse in 2015, nadat een scout de uitgeverij op de titel attent had gemaakt. De rechten zijn inmiddels verkocht aan 24 landen, Reese Witherspoons bedrijf kocht de filmrechten.

De boekhandel in Nederland en Vlaanderen kocht goed in, zodat de eerste oplage vastgesteld kon worden op 9.000 exemplaren. ‘Voor het debuut van een auteur die niemand kent is dat heel mooi', zegt redacteur Ilse Arkesteijn in Boekblad. 'We kregen ook uit Vlaanderen erg enthousiaste reacties. Het is niet de eerste keer dat BelgiĆ« een titel van ons een kickstart geeft, dat gebeurde ook al met Het meisje in de trein.’

Bron: Boekblad

Geen opmerkingen: