08 februari 2017

Nachtdiensten (nieuws, 2017)

MICHAEL CONNELLY PRESENTEERT JONGE HELDIN

De Amerikaanse thrillerauteur Michael Connelly die miljoenen lezers liet kennis maken met Harry Bosch, een rechercheur van middelbare leeftijd van het Los Angeles Police Department, presenteert dit jaar een nieuwe protagonist: Renee Ballard, een jonge politiefunctionaris die vastbesloten is om zichzelf te bewijzen bij de LAPD.


The Late Show heet de thriller waarin Ballard, Connelly's eerste nieuwe hoofdpersoon in tien jaar, haar opwachting maakt. Het boek komt in Groot-Brittannië in juli op de markt.

Ballard draait nachtdiensten in Hollywood. Ze begint aan veel onderzoeken, maar slaagt er nooit in om die af te ronden als haar collega's van overdag haar komen aflossen. Die nachtdiensten zijn overigens een represaille nadat ze eerder een klacht tegen haar meerdere wegens seksuele intimidatie had ingediend.

Maar op een nacht krijgt ze twee zaken op haar bordje die ze koste wat kost zelf wil oplossen: de gruwelijke afranseling van een prostituee die voor dood wordt achtergelaten in een parkeergarage en de dood van een jonge vrouw bij een schietpartij in een nachtclub. Ballard is vastbesloten om die zaken tot een goed einde te brengen. Ze slaat orders en de wensen van haar partner in de wind en werkt overdag aan de onderzoeken terwijl haar nachtdiensten gewoon doorgaan. Gaandeweg wordt duidelijk waarom ze de zaken niet wil overdragen.

De oud-journalist Michael Connelly (foto) is de schrijver van 29 thrillers. Bovendien is hij uitvoerend producent van de tv-serie Bosch. 'Ik heb lang nagedacht over een personage als Renee Ballard', meldt hij aan The Bookseller. 'Nu lijkt de tijd rijp om een boek over haar te schrijven.' Fans van Harry Bosch hoeven niet te vrezen dat met de entree van Ballard de oude rechercheur het pand moet verlaten. De publicatie van een nieuwe Harry Bosch-thriller staat gepland voor komend najaar.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: