22 februari 2017

Digitale files (nieuws, 2017)

CIA -ANALYTICUS SLAAT SLAG MET DEBUUTTHRILLER

De Britse uitgeverij Transworld heeft een medewerkster van de CIA voor een fors bedrag vastgelegd voor de levering van twee thrillers. De filmrechten voor het eerste boek zijn reeds verhandeld.

Het gaat om Need to Know, de eerste thriller van CIA-analyticus Karen Cleveland. Het boek vertelt het verhaal van een jonge moeder die werkzaam is voor de CIA. Ze pluist digitale files uit in de hoop een 'slapende' Russische terrorist in de VS te ontmaskeren. Tijdens haar zoektocht doet ze een schokkende ontdekking die haar carrière, haar gezin en haar leven op het spel zet.

Het boek moet in het voorjaar van 2018 in de winkels liggen. Transworld spreekt van een 'meedogenloze thriller', waarvoor een aanzienlijk voorschot is uitgetrokken. Binnen 24 uur nadat het manuscript bij de uitgever was gearriveerd, werd de deal met Cleveland gesloten. Filmrechten zijn voor een bedrag van zeven cijfers voor de komma verkocht aan de filmmaatschappij van Charlize Theron.

Cleveland weet waarover ze schrijft. Ze heeft de afgelopen acht jaar als analyticus voor de CIA gewerkt. Regelmatig bracht ze de Amerikaanse president en belangrijke beleidsmakers op de hoogte van haar onderzoeken. Ze was ook werkzaam voor de FBI, waarin ze samenwerkte met de Joint Terrorism Task Force.

Geen opmerkingen: