16 februari 2017

Het meisje in het ijs (nieuws, 2017)

SCHRIJVER VERKOOPT MILJOEN E-THRILLERS BINNEN EEN JAAR

De in Groot-Brittannië geboren schrijver Robert Bryndza heeft van zijn thriller The Girl in the Ice binnen een jaar een miljoen digitale exemplaren verkocht. Dat meldt zijn uitgever Bookouture. De thriller, die alleen als e-book verkrijgbaar is, vertelt het verhaal van rechercheur Erika Foster die de moordenaar van drie prostituees op de hielen zit.


Sinds de publicatie in februari 2016 heeft The Girl in the Ice op nummer 1 gestaan op de Kindle-bestsellerlijsten in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nederland. Het boek bereikte een nummer 2-notering in het Verenigd Koninkrijk en deed het goed in bestsellerlijsten in Frankrijk, Spanje en India. De vertaalrechten op het boek zijn verkocht aan 24 landen. Daaronder zit een lucratieve deal van enkele tonnen in Duitsland. Het boek is de eerste in de Erika Foster-reeks die tot dusver 1,4 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Claire Bord, uitgever bij Bookouture, spreekt in The Bookseller van een buitengewone mijlpaal voor zowel de uitgeverij als de schrijver. 'Binnen een jaar miljoen exemplaren verkopen is een overwinning van jewelste. Robert Bryndza heeft met Erika Foster een karakter geschapen waaraan lezers verslaafd zijn geraakt.' Bryndza laat weten dat er een droom is uitgekomen en bedankt zijn 'ongelooflijke lezers' en de vele boekbloggers die een groot publiek hebben laten kennismaken met zijn werk.

Bryndza woonde in de VS en Canada voordat hij zich vestigde in Slowakije met zijn Slowaakse echtgenoot Ján. Hij debuteerde met de roman The Not So Secret Emails of Coco Pinchard.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: