11 februari 2017

Keuzes maken (nieuws, 2017)

LISA GARDNER LAAT KIEZEN KARAKTERS AAN FANS OVER

Sommige schrijvers hebben zulke nauwe banden met hun fans, dat zij die wel eens om raad vragen. Zo laat Janet Evanovich haar lezers suggesties voor boektitels doen. En SF-auteur verzamelt verhaalideeën van zijn Twitter-volgers.

De Amerikaanse thrillerschrijfster Lisa Gardner gebruikte onlangs Facebook om haar fans te vragen welke held of heldin in haar volgende boek moest komen opdraven. 'Ik was er niet zeker van over wie ik wilde schrijven', zei ze deze maand in een radio-interview met een zender in New Hampshire. 'Wilden mijn lezers een boek over de FBI-profilers? Over hen had ik meerdere boeken geschreven. Of wilden ze lezen over rechercheur D.D. Warren uit  Boston? En wat te denken van de alleenstaande moeder en privédetective Tessa Leoni. Ik was ervan overtuigd dat het tussen Warren en Leoni zou gaan. Dus ik was verrast dat de lezers een voorkeur hadden voor de profilers.

Het gaat om het echtpaar Piere Quincy en Rainie Conner, van wie alleen Quincy echt als FBI-profiler heeft gewerkt. Conner is voormalig rechercheur moordzaken in Bakersville, Oregon. In Gardners recente boek Right Behind You, jagen de twee op een moordenaar die zich schuilhoudt in de bossen van de Pacific Northwest en die de oudere broer zou zijn van het meisje dat het echtpaar probeerde te adopteren.

Gardner had al acht jaar niet meer over het koppel Quincy-Conner geschreven. 'Dat werd dus huiswerk voor mij. Ik moest mijn oudere thrillers gaan herlezen en opnieuw kennismaken met oude personages. Maar het was heel leuk om te doen. Het leek alsof je op bezoek was bij oude vrienden.

Van Gardner verschijnt in mei bij uitgeverij Cargo de thriller Vind haar. Hierin krijgt rechercheur D.D. Warren te maken met een vrouw, die, vijf jaar nadat ze bevrijd is uit handen van de man die haar in een kist gevangen hield, wordt beschuldigd van moord.

Bron: New York Times

Geen opmerkingen: