07 februari 2017

Zwarte markt (nieuws, 2017)

DIEFSTAL MANUSCRIPTEN F. SCOTT FITZGERALD IN GRISHAM-THRILLER

De Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham publiceert deze zomer zijn dertigste boek, getiteld Camino Island. Het gaat om een honderd procent pure misdaadroman, zo heeft de schrijver aan Entertainment Weekly laten weten.

Fans die elk najaar op een nieuwe legal thriller van John Grisham zitten te wachten, hoeven niet te wanhopen. Dat boek verschijnt zoals gewoonlijk in oktober.

Het verhaal van Camino Island strekt zich uit over een lange het zomer, waarin dieven vijf handgeschreven manuscripten van de Amerikaanse romancier F. Scott Fitzgerald (1896-1940) uit de Princeton Library achteroverdrukken. De bende probeert ze via de zwarte markt voor zeldzame boeken te verkopen. Terwijl de FBI en een geheime ondergronds agentschap op de dieven jaagt, verschijnt er een jonge schrijver ten tonele. Die doet op eigen houtje onderzoek. Hij komt uiteindelijk terecht bij een prominente boekhandelaar, die meer zou weten van de kostbare documenten.

'Mijn vrouw Renee en ik bedachten het plot tijdens een tien uur durende autorit naar Florida', meldt Grisham aan Entertainment Weekly. 'Wij zijn dol op zeldzame boeken en mooie boekwinkels. Het verhaal ontwikkelde zich als vanzelf onder het autorijden.' Grisham en zijn vrouw verzamelen al vele jaren eerste drukken van graag gewilde boeken. 'We kennen deze fascinerende wereld dus een beetje.'

Bron: Entertainment Weekly

Geen opmerkingen: