13 februari 2017

Gesignaleerd 410 (nieuws, 2017)

TIMO VAN DER ENG - KOKKIE

Bij uitgeverij Karakter verschijnt vrijdag 17 februari het boek Kokkie. Het turbulente leven en de aangekondigde dood van Martin Kok, geschreven door misdaadjournalist Timo van der Eng.

Op de miezerige avond van 8 december 2016 maakten kogels een einde aan het turbulente leven van Martin Kok. Kokkie voor intimi. Ex-crimineel in hart en nieren, zelfbenoemd misdaadjournalist, shockblogger van Vlinderscrime.

Van dichtbij geliquideerd na een heerlijk avondje in zijn favoriete bordeel. What a way to go.

Journalist Timo van der Eng sprak gedurende een jaar bijna wekelijks met Kok over zijn leven. Eerst bij hem thuis, daarna in safehouses op verschillende plekken in Nederland. Kok stond op verschillende dodenlijsten, na twee mislukte aanslagen op zijn leven.

Kokkie is vooral het verhaal van Martin Kok zelf, opgetekend uit zijn mond. Over hoe miljoenen guldens verdwenen uit Volendam, hoe je hoeren de gevangenis binnen krijgt, de opbrengsten van een incassootje, de klanten van zijn escortservice en het succes van zijn website Vlinderscrime. Onopgesmukt, onnavolgbaar en recht voor zijn raap.

Martin Kok lag na twee doden, honderden hoeren en kilo's coke, de laatste maanden van zijn leven op ramkoers met de dood. En het kon hem geen barst schelen.

Misdaadjournalist Timo van der Eng werkt onder andere voor Crimesite en Panorama. Eerder schreef hij boeken als Cold Cases en De man die de Eiffeltoren verkocht. Ook leverde hij bijdragen aan de Crime Top 100.

Timo van der Eng - Kokkie. Het turbulente leven en de aangekondigde dood van Martin Kok. Uitgeverij Karakter, 216 pag., € 14,99

Geen opmerkingen: