30 mei 2015

Pussy is back (nieuws, 2015)

NIEUWE JAMES BOND-THRILLER HEET 'TRIGGER MORTIS'

De Britse auteur Anthony Horowitz heeft de titel van de nieuwe, door hem te schrijven James Bond-thriller bekendgemaakt: 'Trigger Mortis'. Het nieuwe avontuur van agent 007 speelt zich af in 1957, aldus de schrijver, die ook de terugkeer van Pussy Galore belooft.

Anthony Horowitz situeert James Bond in het centrum van de ruimtewedloop tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. De Amerikanen bereiden zich voor op een riskante raketlancering. In het boek duikt ook Pussy Galore op, het beroemdste Bond-meisje tot nu toe. Galore was de pilote van schurk Auric Goldfinger in het James Bond-boek Goldfinger. Ze was ook eigenaar van Pussy Galores Flying Circus, een team piloten dat alleen uit vrouwen bestaat. Aan het eind van Goldfinger knoopt Bond amoureuze betrekkingen met haar aan.

Horowitz is tot dusver de laatste hedendaagse auteur die een boek schrijft over 's werelds beroemdste actieheld. Hij is de eerste die aanhaakt op het oorspronkelijke 007-oeuvre van Ian Fleming. Naast Pussy Galore introduceert de auteur een nieuwe Bond-dame: Jai Seung Sin, een sadistische, intrigerende Koreaanse tegenstander, gebrand op wraak.

''Het is altijd mijn bedoeling geweest om dicht bij de échte James Bond te blijven, de James Bond die Ian Fleming creëerde'', aldus Anthony Horowitz, die nog nooit eerder gepubliceerd materiaal van Fleming verwerkt in zijn nieuwe thriller. Horowitz heeft van de Ian Fleming Estate het groene licht gekregen voor Trigger Mortis.

Horowitz heeft veertig boeken op zijn naam staan. Hij schreef twee 'officiële' Sherlock Holmes-romans, The House of Silk en Moriarty. Van Horowitz' spionageserie voor jongeren, Alex Rider, werden 19 miljoen exemplaren verkocht. Als scenarist schreef hij mee aan Midsomer Murders en Foyles War. Trigger Mortis komt uit op 8 september 2015.

(Bron: Shots Crime & Thriller Ezine)

Geen opmerkingen: