25 mei 2015

Aan de weg timmeren (nieuws, 2015)
THRILLERSCHRIJFSTERS VERENIGEN ZICH IN KILLER WOMEN


Vijftien thrillerschrijfsters die in Londen wonen dan wel werken, hebben de groep Killer Women opgericht. Onder het motto Samen sterk willen ze hun werk nog meer onder de aandacht van boekhandel en lezer brengen.

Killer Women is opgericht door Melanie McGrath, auteur van Onder het ijs, en Louise Millar, schrijfster van Een goede moeder. De organisatie wil met publiciteitsacties, evenementen en workshops inspelen op 'de veranderende relatie tussen auteurs en lezers'.

Bij de groep hebben zich inmiddels de volgende auteurs aangesloten: Alison Joseph (auteur van Schaduw van de dood), Anya Lipska, Colette McBeth (Tot ik je vind), Erin Kelly (Broadchurch, De gifboom), Helen Giltrow (De infiltrant), Helen Smith, Jane Casey (De jacht), Kate Rhodes, Kate Medina, Laura Wilson (De actrice), Louise Voss (Ben jij mijn moeder?), Paula Hawkins (Het meisje in de trein) en Tammy Cohen. Volgens The Guardian behoren deze auteurs, op Hawkins na, tot de groep die Engelse uitgevers nogal oneerbiedig aanduiden als 'mid-list authors'. Dat wil zeggen dat ze geen veelbelovende debutant (meer) zijn of een bestsellerauteur van J.K. Rowling-achtige proporties.

De beweging wil onderzoeken hoe ze meer en beter aan de weg kan timmeren. De vijftien willen meer aandacht genereren van de boekhandel, festivals, bibliotheken, leesclubs en bloggers. Killer Women biedt op maat gemaakte optredens tijdens festivals aan. Daarnaast geeft de groep masterclasses en biedt zich aan als bron voor media en bloggers. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst, deze week in Londen, zei McGrath: ''Door ons talent, creativiteit en energie te bundelen en onze kennis te delen hopen we te kunnen voortbouwen op het fantastische werk dat onze uitgevers al voor ons verrichten.''

(Bron: The Bookseller, The Guardian)

Geen opmerkingen: