25 mei 2015

Deal or no deal (nieuws, 2015)

Elvin Post verkoopt opnieuw filmrechten


Gouden Strop-winnaar Elvin Post heeft de filmrechten van zijn thriller Dame Blanche verkocht. Post zette de afgelopen week zijn handtekening onder een contract met filmproducent Waterland Film.

Het is altijd een geschikt moment om de champagnefles te ontkurken: de verkoop van de filmrechten op je boek. Voor Elvin Post begint dit al bijna gesneden koek te worden. Het is al de vierde keer dat hij de rechten op de verfilming van een van zijn thrillers te gelde maakt.

Elvin Post weet inmiddels ook dat een contract niet automatisch tot een film hoeft te leiden. Begin 2012 zei hij in een interview met Trouw. ''De rechthebbenden moeten wel financiers kunnen vinden om de film te bekostigen. Zoals het er nu voorstaat ga ik het scenario voor Groene Vrijdag zelf schrijven en misschien ook dat voor Vals Beeld. En dan zien we wel. Bij Roomservice heb ik het idee dat ze er het verste mee zijn gevorderd.''

Drie jaar later is er toch weer ander nieuws te melden: de rechten op zijn met De Diamanten Kogel bekroonde thriller Roomservice die aan producent Pupkin werden verkocht, zijn inmiddels weer vrij, zo laat Post weten. Hetzelfde geldt voor zijn thrillerdebuut Groene vrijdag dat in 2004 de Gouden Strop in de wacht sleepte. De Belgische producent Rosesareblue meldde zich in 2005 met het plan om van Posts debuut een Engelstalige film te maken. De opnamen zouden in New York zijn.

De rechten op Posts tweede thriller Vals beeld zijn in handen van N279 Entertainment. De film is, zoals dat op haar website heet, nog steeds 'in development'. Beoogde regisseur is Arne Toonen.

Waterland Film, die het plan heeft opgevat om Dame blanche te verfilmen, is bekend van de speelfilms Onder het Hart, Kauwboy en Rundskop. Producent Jan van der Zanden is uiteraard lyrisch over het boek: ''Elvin Post is erin geslaagd een thriller te schrijven die intrigeert en humor heeft. Dit is zeldzaam en prachtig materiaal voor een film. Heerlijk!''

Geen opmerkingen: