21 december 2014

Gezegend (nieuws, 2014)

VERFILMING VAN 'HET' IN TWEEVOUD

'It's me, Pennywise!'
Goed nieuws voor Stephen King-fans, maar mogelijk een slecht bericht voor mensen met een clownfobie: de horrorroman 'It' uit 1986 wordt eindelijk verfilmd. En het blijft niet bij slechts één film.

De Amerikaanse entertainmentsite Vulture meldt dat de thriller van Stephen King tot twee films zal worden bewerkt. De eerste wordt geproduceerd door Dan Lin en geregisseerd door Cary Fukunaga ('True Detective').

Volgens Lin heeft het filmproject de goedkeuring van King. ,,Het belangrijkste was dat King ons zijn zegen gaf. We stuurden hem het script en hij antwoordde: 'Ga in godsnaam door! Dit is de versie die filmmakers eerder voor ogen hadden'.''

'It' (oftewel 'Het' in Nederlandse vertaling) vertelt het verhaal van zeven kinderen in Maine, die worden gestalkt door een monster dat zich telkens van gedaante verandert, maar meestal ziet hij eruit als een clown genaamd Pennywise. 'It' speelt zich af in twee tijdvakken. In de eerste film zijn de belangrijkste personages nog kind, het vervolg speelt zich 27 jaar later af, op het moment dat het monster weer van zich doet spreken.

In 1990 is het boek bewerkt tot een gelijknamige miniserie met onder anderen Tim Curry en Richard Thomas. Omdat het budget ontoereikend was, werd destijds een aantal scènes, waar veel special effects voor nodig zouden zijn, geschrapt. De serie is later als een meer dan drie uur durende film uitgebracht op video en dvd.

(Bron: Los Angeles Times)

Geen opmerkingen: