16 december 2014

Cruise control (nieuws, 2014)

'GEEN MOOI BOEK, WEL SPANNEND EN SENSATIONEEL'

Geen inspanning is schrijver M.P.O. Books te veel om zijn boeken onder de aandacht te brengen. De ene keer rijst hij op uit een kliko en doet kond van al weer een nieuwe publicatie, de andere keer loopt hij de deur plat van tientallen boekwinkels om het personeel op het bestaan van zijn werk te wijzen. Voor zijn nieuwe thriller vat hij een controversieel onderwerp bij de horens: homohaat.

In de bossen ten zuiden van Amersfoort is een homoseksueel doodgeschoten. Dat moet wel het handelen zijn geweest van iemand die homo's haat, concludeert een van de personages in 'Cruise control', het nieuwe boek van Books.

Volgens Books' uitgever De Leeskamer zou dit wel eens 'het meest controversiƫle boek van 2014' kunnen worden. Een kleine driehonderd pagina's vol weerzinwekkende homohaat. Of toch niet? Hoofdpersoon Gisella Markus is er aanvankelijk niet van overtuigd dat de moordenaar een hartgrondige hekel heeft aan homo's, ook al laat die een in bloed geschreven boodschap achter: "VIEZE FLIKKERS, STERF!"

'Cruise control' is de eerste thriller van M.P.O. Books waarin een seriedader toeslaat. De dader, naar men vermoedt een oud-militair, zaait dood en verderf onder cruisende homo's. De politie onder leiding van hoofdinspecteur Gisella Markus heeft grote moeite hem te stoppen. De moordenaar gaat ondertussen steeds driester te werk, terwijl er nieuwe in bloed geschreven teksten opduiken; eerst bij de woningen van zijn slachtoffers, daarna op de redacties van de dagbladen en uiteindelijk ook op het NOS-journaal.

Voor zijn boek liet de schrijver zich onder andere inspireren door gebeurtenissen op de Treekerpunt, een recreatieterrein even ten zuiden van Amersfoort. Negen jaar geleden was er sprake van dat dit terrein gesloten zou worden. "De overlast die cruisende homo's er veroorzaakten, was zo groot, dat het recreatieschap die stap overwoog'', meldt de auteur in een toelichting. ''Het leek me een prima setting voor een thriller. In de afgelopen negen jaar heb ik aan de voltooiing van 'Cruise control' gewerkt.'' Books verwacht dat het boek veel van zijn lezers zal 'doen huiveren'. ''Dit is dan ook geen mooi boek, wel spannend en sensationeel."

'Cruise control'  telt 288 pagina's en kost 18,95 euro. De thriller is bij alle boekhandels verkrijgbaar en kan tevens via internet besteld worden. Meer informatie is te vinden op www.mpobooks.nl. Op deze website kan ook een preview gedownload worden met de eerste 55 pagina's van het verhaal.

(Bron: Hebban|Crimezone)

Geen opmerkingen: