26 december 2014

Eenmaal, andermaal (nieuws, 2014)

SASKIA NOORT VEILT KARAKTER

Voor het goede doel stelt bestsellerauteur Saskia Noort - zoals 't hoort geheel belangeloos - een personage beschikbaar. Degene die het hoogste bod uitbrengt tijdens Serious Request-actie 'Hands off our girls', ziet zijn of haar naam vereeuwigd in Noorts volgende thriller.

Je moet wel een uitzonderlijk groot fan zijn van Saskia Noort óf het goede doel een bijzonder warm hart toedragen (of allebei, kan ook), wil je elfhonderd euro (!) doneren voor een plekje in de volgende thriller van de jongste winnaar van de GNM Meesterprijs. Dat was namelijk het bedrag dat vrijdag 26 december rond het middaguur hiervoor geboden werd. Overigens kan het bedrag nog oplopen: het is immers een veiling en - hoewel Serious Request is afgelopen - duurt die nog ruim twee dagen.

Noort 'verkoopt' een karakter in haar nieuwe, nog titelloze thriller in het kader van de actie 'Hands off our girls' van radio 3FM. Drie diskjockeys lieten zich deze week opsluiten in het Glazen Huis in Haarlem om zo veel mogelijk geld op te halen ter bestrijding van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes in conflictgebieden. De voorlopige eindstand op Kerstavond was € 12.380.438.

Het te veilen personage was een van de meer dan 350 'goederen' die onder de hamer kwamen. Zo kon er ook worden geboden op een door gedetineerden 'gepimpte' kast, een foute kersttrui, een elektrische gitaar uit een 3d-printer, een compleet georganiseerd huwelijk of een huispak van Roy Donders.

Wie zijn of haar naam vereeuwigd wil zien in de volgende geheide kaskraker van Saskia Noort, kan hier nog even terecht.

Geen opmerkingen: