11 december 2014

Gesignaleerd 389 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

MALCOLM MACKAY - EEN PLOTSELINGE UITBARSTING VAN GEWELD

Bij uitgeverij Karakter verschijnt 'Een plotselinge uitbarsting van geweld' van Malcolm Mackay.

Als je huurmoordenaar bent van een grote criminele organisatie valt er een boel op te ruimen. En voor Calum MacLean begint het in dit derde deel van de Glasgow-trilogie allemaal met twee doden: iemand die geld witwast en een drugsdealer. Doden die een unieke mogelijkheid betekenen voor hem, want hij heeft meer dan genoeg van het moorden.

Ondertussen zijn twee van Glasgows grootste criminele organisaties in een stille maar dodelijke strijd  met elkaar verwikkeld. En zoals inspecteur Michael Fisher maar al te goed weet, moeten de beslissende en meest bloederige zetten nog gedaan worden. In dit slotdeel keert de lezer terug naar de onderwereld van de stad: een plek van duistere motieven, riskante loyaliteit en onvermijdelijk geweld.

Malcolm Mackay is geboren en getogen in Stornoway, op het Schotse eiland Lewis. Zijn Glasgow-trilogie is overladen met lovende recensies en het tweede deel werd bekroond met de Deanston Scottish Crime Book of the Year Award.

Malcolm Mackay - Een plotselinge uitbarsting van geweld. Vertaling: Yolande Ligterink. Uitgeverij Karakter, 320 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 452 05083.

Geen opmerkingen: