21 september 2010

In Moskou (nieuws, 2010)

NA SHERLOCK HOLMES VOLGT JACK RYAN

Scriptschrijver Anthony Peckham, die onder andere meewerkte aan het scenario van de 'Sherlock Holmes'-film van Guy Ritchie, gaat het scenario schrijven voor de spionagethriller 'Moscow'. Daarin zal het personage terugkeren van CIA-agent Jack Ryan, een creatie van thrillerschrijver Tom Clancy.

Chris Pine (foto), die doorbrak met 'Star Trek', zal het personage spelen dat eerder al vertolkt werd door Alec Baldwin (in 'The Hunt for Red October'), Harrison Ford (in 'Patriot Games' en 'Clear and Present Danger') en Ben Affleck (in 'The Sum of All Fears'). Regisseur wordt Jack Bender, die al sinds de jaren tachtig aan veel televisieseries heeft gewerkt en recentelijk afleveringen van 'The Sopranos' maakte.

Over het plot van 'Moscow' is nog weinig bekend, maar het zal zich grotendeels afspelen in Rusland, in de begindagen van Jack Ryans carrière als CIA-agent. Ryan is net klaar met militaire dienst en gaat als analist werken voor een Russische miljardair. Hij komt hier echter in aanraking met een terroristisch netwerk en moet op de vlucht slaan als hij ervan verdacht wordt medeplichtig te zijn.

De opnames zullen eind dit jaar of begin volgend jaar van start gaan. Een releasedatum is echter nog niet bekend.

(Bron: Film1.nl)

Geen opmerkingen: