23 september 2010

Tuurlijk, joh (nieuws, 2010)

ERNEST VAN DER KWAST: IK BEN SUZANNE VERMEER

Schrijver Ernest van der Kwast heeft op zijn blog gemeld dat hij ook de auteur is van de door Suzanne Vermeer geschreven vakantiethrillers. Hij is dus met twee boeken genomineerd voor de NS Publieksprijs 2010, niet alleen met 'Mama Tandoori' (onder zijn eigen naam), maar ook met Vermeers 'Cruise', hier op De Spanningsblog bestempeld als 'keukenmeidenproza'.

Van der Kwast (op de foto tweede van rechts) stelt dat hij eerder romans publiceerde onder de pseudoniemen van Yusef el Halal ('Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken') en Sieger Sloot ('Stand-in').

Al sinds de verschijning van het debuut van Suzanne Vermeer is bekend dat de auteur zich bedient van een schuilnaam, maar de ware identiteit van de schrijver is altijd een geheim gebleven. Van der Kwast vindt het nu de juiste tijd om naar buiten te treden met de waarheid: ,,Ik ben er trots op dat ik de eerste schrijver ben die met twee boeken is genomineerd voor de NS Publieksprijs.''

De andere genomineerden, allen met één boek, zijn Vasco van der Boon & Gerben van der Marel, Erwin Mortier, Franca Treur en Simone van der Vlugt. Er kan nog tot en met donderdag 14 oktober worden gestemd via www.nspublieksprijs.nl. Ernest van der Kwast roept zowel zijn literaire lezers als zijn thrillerfans op om wel op 'Mama Tandoori' te stemmen: ,,Ik vind dat mijn beste boek moet winnen en dat is zonder twijfel het boek dat ik onder eigen naam heb geschreven.''

Dream on, Ernest. Wij van De Spanningsblog zijn er nog steeds van overtuigd dat de boeken van Suzanne Vermeer worden geschreven door... Paul Goeken.

3 opmerkingen:

marco zei

Het zou me niet verbazen als die boeken door een man zijn geschreven. Een van de Vermeer titels wekt in elk geval sterk die indruk, en het was alleen die foto op de achterzijde waardoor ik er nog vanuit ging dat de auteur een vrouw was.

Hmmm... de Suzanne Vermeer op de foto van het boek ziet er beter uit.

Niels zei

wat een verhaal. Komen we er ooit achter wie het nou is? een ding is zeker, het is iemand die niet kan schrijven! vind die boeken zo slecht, maar nu snap ik het misschien! het is een man die vrouwenthrillers probeerd te schrijven! Ik gun de nspublieksprijs Simone

marco zei

Wat ik me afvraag, is waarom Peter schrijft 'Dream on, Ernest'. Hoe kan hij weten dat het niet waar is? Dat kan toch alleen als hij weet wie het wél is?

Is Peter Kuyt schrijver geworden onder het pseudoniem Suzanne Vermeer?? ;)