21 september 2010

Gezonder dan kroket (nieuws, 2010)

LEE CHILD UIT DE MUUR

Even snel een boek scoren voordat jouw trein vertrekt. Op Rotterdam CS kan het sinds kort bij een speciale boekenautomaat, bovenaan de trap bij perron 1. Het idee komt van het bedrijf Van Bomen. Pieter Kool, een van de twee eigenaren van het bedrijf, bedacht het terwijl hij zich zat te vervelen in de trein. Hij kwam tot de ontdekking dat hij toch graag wilde lezen, maar vaak niet de tijd had om snel wat literatuur te scoren bij de boekhandel op het station.

De boekenautomaat functioneert op dezelfde wijze als de bekende snoepautomaten op het perron. In plaats van een zakje chips, stroopwafels of een gevulde koek kun je kiezen uit werk van Herman Koch of Dan Brown. Maar er zitten ook puzzelboekjes en agenda's in. De boeken kosten tussen de 5 en 10 euro.

De ondernemers zijn de 'boekenfebo' als proef begonnen op Rotterdam Centraal. Als het daar een succes wordt, willen ze de automaat ook op andere plekken neerzetten. De NS is in ieder geval enthousiast over het idee.

Er is een redelijke keuze aan thrillers. Zo kun je boeken, overigens niet de nieuwste, van Tineke Beishuizen, Lee Child, Henning Mankell, Stephen King en Dick Francis uit de muur halen.

(Bron: NOS, De Papieren Man)

Geen opmerkingen: