14 september 2010

'Roze wangetjes (nieuws, 2010)

120STE GEBOORTEDAG QUEEN OF CRIME WERELDWIJD GEVIERD

Woensdag 15 september wordt wereldwijd de 120ste geboortedag van Quuen of Crime Agatha Christie gevierd. In Nederland gebeurt dat onder andere met een nieuwe Christie-site. En ''Dubbele moord' van de schrijfster wordt uitgebracht in een dwarsliggerformaat.

'De lieve oma met de roze wangetjes', zoals Christie (1890-1976) ooit werd genoemd, krijgt ter gelegenheid van haar 120ste geboortedag een officiële Nederlandstalige website. Op de site is ruimte voor nieuws, foto’s, archiefbeelden en interviews, zoals een speciaal jubileuminterview met de kleinzoon van Agatha Christie. De site wordt een platform voor fans om met elkaar over Agatha Christie en haar boeken te praten.

Ook is er een Christie whodunit schrijfwedstrijd. Deelenemers kunnen zich verdiepen in de mysterieuze verdwijning van Agatha Christie op 3 december 1926. Elf dagen was ze spoorloos en tot op de dag van vandaag weet niemand wat er toen écht gebeurd is. Het is aan de deelnemers om te fantaseren en er een verhaal rond te schrijven. De winnende verhalen worden uitgegeven in een bundel.

Vanaf deze maand worden ook de 75 delen van de Agatha Christie-'pastelreeks voor het eerst als e-boek uitgegeven. Deze titels zullen later ook via Printing on Demand beschikbaar zijn.

(Bron: Knack.be)

Geen opmerkingen: