

De in Bilthoven woonachtige Daniëlle Hermans is geboren in 1963 en volgens de uitgever 'getogen in verschillende dorpen, steden en continenten'. Na een studie Kunstbeleid en -management aan de Universiteit van Utrecht werkt ze nu als freelance communicatiemanager.
Haar thrillerdebuut start in Alkmaar. Het is 1636 als de herbergier en tulpenhandelaar Wouter Winckel dood wordt gevonden in de gelagkamer van zijn taveerne De Oude Schuttersdoelen. De goede man is duidelijk vermoord, maar waarom?
Het is 2005 als in Londen Frank Schoeller door zijn neef Alec dodelijk gewond wordt aangetroffen. Uit de laatste woorden van Frank begrijpt Alec dat de moord iets met tulpen te maken moet heben. Damien volgt een spoor dat niet alleen terugleidt naar de zeventiende-eeuwse tulpenhandel en de moord op Winckel, maar ook naar een groep investeerders waarvan Frank deel uitmaakte. Intussen duikt de ambitieuze biologe Tara Quispel op. Zij blijkt Frank goed gekend te hebben en heeft het moeilijk met zijn dood. Maar om andere redenen dan Alec denkt... Als blijkt wat er achter Franks plannen zat en hoeveel er op het spel staat, is niemand van de betrokkenen zijn leven meer zeker.
RITUELE MOORD


Boltons debuut speelt zich af op de Shetland-eilanden. Tora Guthrie is daar net komen wonen als ze in haar tuin een gemummificeerd lijk vindt. Het hart is eruit gerukt en in de rug zijn runen gekerfd. Alles wijst op een rituele moord. Een ring moet de identificatie makkelijker maken. Als verloskundige in het ziekenhuis waar de lijkschouwing plaatsvindt, kan Tora zien dat het slachtoffer zwanger is geweest. Wat is er met de baby gebeurd en wat heeft de legende over de Kunal Trows hiermee te maken?
AMSTERDAM
Allang geen debutant meer is David Baldacci (1960). Zijn thrillers zijn in 35 talen vertaald en wereldwijd heeft hij ruim veertig miljoen boeken verkocht. In mei 2009 verschijnt zijn nieuwe thriller. De titel is nog niet bekend, maar wat vaststaat is dat het boek zich deels in Amsterdam afspeelt.
Centraal staat Richard Jansen, directeur van The Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn onderneming naar nog grotere hoogten te doen stijgen, neemt hij twee mannen in dienst: Matt Pender en Saul Bergman. Het duo krijgt de opdracht om op subtiele wijze 'invloed' uit te oefenen op wereldconflicten.
Dan is er ook nog Shaw, een man met een uniek verleden. Hij is in dienst van een internationale geheime inlichtingendienst die de taak heeft om conflicten waar ook ter wereld op te lossen en de vrede te bewaren. Ook duikt journaliste Katie James op. Zij wil alles doen om weer terug te keren aan de top. Zij heeft het aanbod gekregen om de enige overlevende van een massamoord te interviewen. De levens van deze personen zullen elkaar kruisen in de nieuwe 'Baldacci'.
DROSTE-EFFECT


Drew Danner, een succesvolle schrijver die in Los Angeles woont, ontwaakt in een ziekenhuisbed met een litteken op zijn hoofd. De politie vertelt hem dat ze hem hebben aangetroffen bij het levenloze lichaam van zijn ex-verloofde terwijl hij een epileptische aanval had. Met een mes in zijn hand en bloed onder zijn nagels. Maar Danner kan zich er niets meer van herinneren. Om de waarheid te achterhalen moet hij de gebeurtenissen die tot de moord hebben geleid, reconstrueren alsof het de plot is van een van zijn eigen boeken. Van schrijver wordt hij hoofdrolspeler én hoofdverdachte in zijn eigen verhaal.
'De misdaadschrijver' is de achtste thriller van de pas 32-jarige Hurwitz, die opgroeide in de omgeving van San Francisco. Hij studeerde Engels en psychologie aan Harvard en vervolgde zijn studie aan Trinity College, waar hij zich specialiseerde in de tragedies van William Shakespeare.
Andere nieuwe titels:
José Carlos Somoza - 'De tijdschim' (maart 2008)
Wiliam Landay - 'De wurger' (maart 2008)
Judy Merill Larsen - 'Het ongeluk' (maart 2008)
John Katzenbach - 'Nog niet voorbij' (maart 2008)
William Lashner - 'Wie volgt?' (april 2008)
Barry Eisler - 'Schaduwleven' (april 2008)
Sebastian Faulks - 'James Bond 007; Roekeloos' (28 mei 2008)
Peter Robinson - 'Woensdagkind' (maart 2008)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten